Τραπεζικός λογαριασμός στη Βουλγαρία

Αρχική » Τραπεζικός λογαριασμός στη Βουλγαρία » Articles » Τραπεζικός λογαριασμός στη Βουλγαρία

Τα capital controls αποτελούν ακόμη έναν λόγο για να στραφούν οι Έλληνες στη γειτονική Βουλγαρία.

Είναι επόμενο λόγω της δυσπραγίας που δημιουργεί ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και η αύξηση του συντελεστή φορολογίας κερδών, που πλέον είναι τριπλάσιος συγκριτικά με τη γείτονα χώρα.

Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Βουλγαρία είναι η πιο απλή επιλογή για την απρόσκοπτη συνέχιση διεθνών συναλλαγών, όπως εξηγούν στελέχη εταιρείας συμβούλων. Απαιτεί λίγο χρόνο, ελάχιστη γραφειοκρατία και δεν χρειάζεται μεταφορά έδρας της επιχείρησης στη Βουλγαρία.

Μπορείτε αν θέλετε να αποκτήσετε τραπεζικό λογαριασμό στη Βουλγαρία, Internet Banking και Κάρτα αναλήψεων.

Επίσης με το e-banking μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με το εξωτερικό χωρίς κανέναν περιορισμό από την Ελλάδα ή από οπουδήποτε ανά το κόσμο.

Το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να γίνει και χωρίς την φυσική σας παρουσία.

Και κυρίως για να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό στη Βουλγαρία δεν είναι απαραίτητο να έχετε εταιρία στη Βουλγαρία.

Με την κάρτα αναλήψεων που θα έχει εκδοθεί από την τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να κάνετε άνετα αναλήψεις και συναλλαγές στην Ελλάδα χωρίς τους περιορισμούς των 60€ που έχει τεθεί με το Capital Control στις ελληνικές τράπεζες.

Πολλές εξαγωγικές εταιρείες ζήτησαν από τους πελάτες τους να εμβάσουν χρήματα από παραγγελίες που παρέδωσαν, σε εταιρικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν σε τράπεζες στη Βουλγαρία και μέσω αυτών κινήθηκαν για να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και να αγοράσουν πρώτη ύλη.

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα έδειξε τα μεγάλα προβλήματα του και τις αδυναμίες του αφού λόγω capital control καμία εμπορική συναλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από και προς το εξωτερικό με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να μην μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και φυσικό επακόλουθο να υπάρχει έλλειψη εμπορευμάτων στις επιχειρήσεις και αντίστοιχη μείωση εισπράξεων και τζίρου.

Πολλοί από όσους μέχρι πρότινος δεν είχαν σκεφτεί να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στη Βουλγαρία, οδηγήθηκαν εκεί από τις εξελίξεις που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα.

Ήδη, τα τελευταία έξι χρόνια περίπου 50.000 – 60.000 Έλληνες έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε τράπεζες της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία από Ινστιτούτο Οικονομίας της Αγοράς στη Σόφια που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Έγγραφα που απαιτούνται για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού Ελληνικής Εταιρείας στη Βουλγαρία

  • Καταστατικό εταιρείας
  • Πιστοποιητικό από το ΓΕΜΗ
  • Πιστοποιητικό εκπροσώπησης από το ΓΕΜΗ
  • Πιστοποιητικό από το Εμπορικό Επιμελητήριο
  • Πρακτικό του Δ.Σ ή της Γ.Σ της εταιρείας που θα εξουσιοδοτεί το άτομο που θα έρθει στην Βουλγαρία και θα υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.

 

Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να έχουν σφραγίδα apostille και μετάφραση στη βουλγάρικη γλώσσα.