Πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στη Βουλγαρία

Αρχική » Πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στη Βουλγαρία » Articles » Πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στη Βουλγαρία

Οι εποχές αλλάζουν και αλλάζουν γρήγορα… Όταν ήμασταν παιδιά μπορούσαμε να παίξουμε , να χαρούμε , μετά σπουδάσαμε κάτι που αγαπήσαμε και σαν λογικό επακόλουθο θέλαμε να δουλέψουμε επαγγελματικά και δημιουργικά στον κλάδο μας με «μεράκι» για να μπορούμε να έχουμε μια άνετη και ποιοτική ζωή. Στην σημερινή Ελλάδα τίποτα από αυτά τα όνειρα δεν υπάρχει, σε αντίθεση με αυτά κυριαρχεί πίεση – άγχος και φόβος για το μέλλον. Όσοι μπορούσαν μετέφεραν την επιχειρηματική τους ζωή αλλού, σε άλλα μέρη της Ε.Ε. που έχουν τη δυνατότητα να τους παρέχουν καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και καλύτερη επαγγελματική επιβίωση. Ρίσκαραν και τώρα ζουν με μια πιο ποιοτική εργασιακή καθημερινότητα.

Μια χώρα που προτιμούν να « μεταναστέψουν» οι επιχειρηματίες είναι η Βουλγαρία και να κάνουν Ίδρυση εταιρείας στη Βουλγαρία, από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι υπάρχει σταθερότητα στην οικονομία, χαμηλή φορολόγηση και οι μισθοί που δίνουν στους υπαλλήλους των επιχειρήσεων τους είναι πολύ πιο χαμηλοί από της Ελλάδας ακόμα και στα χρόνια της κρίσης.

Όταν ο φορολογικός συντελεστής εκεί είναι 10%, ο χαμηλότερος της Ε.Ε. και σε μερικές περιοχές που η ανεργία είναι αυξημένη γίνονται πολλές ευκολίες στη φορολόγηση των εταιρειών, είναι λογικό να είναι μια χώρα που προτιμούν οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες να μεταφέρουν την εταιρεία τους ή να κάνουν σύσταση μιας καινούργιας εταιρείας.

Πλέον υπάρχουν διάφορες εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε αυτά τα θέματα, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος για αυτή την εταιρική «μετανάστευση» να μπορεί ακόμα και δίχως να χρειαστεί να πάει στη Βουλγαρία ο ίδιος ,να ίδρυση την εταιρεία του εκεί ,σε λίγο χρόνο και με λιγότερα λεφτά απ’ ότι να ανοίξει στην Ελλάδα. Είναι γνωστό πως το βασικό οικονομικό κεφάλαιο που χρειάζεται ενδεικτικά να έχει ο επαγγελματίας όταν θα είναι σε διαδικασία σύστασης της εταιρείας του εκεί είναι 2 λέβα , δηλαδή 1 ευρώ.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με τη Βουλγαρία και τον τρόπο σύστασης για βουλγάρικη εταιρεία εκεί, παρέχουν επίσης και πολλές άλλες υπηρεσίες, οπότε ο επιχειρηματίας μπορεί από εδώ να δημιουργήσει την εταιρεία του, να ανοίξει καινούργιο τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζες της Βουλγαρίας αλλά και ελληνικές ή διεθνείς εάν το επιθυμεί, να έχει βρει από εδώ το ακίνητο που θα στεγάζει την επιχείρηση του και φυσικά να βρει το ακίνητο που θα εγκατασταθεί και ο ίδιος με την οικογένεια του στην γειτονική αυτή χώρα .