Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Βουλγάρικης εταιρείας

Αρχική » Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Βουλγάρικης εταιρείας » Articles » Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Βουλγάρικης εταιρείας

Μπορείτε αν θέλετε να επωφεληθείτε από τις φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες προσφέρει η γειτονική Βουλγαρία ή ακόμα και το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Βουλγαρία. Αφού κάνετε έρευνα αγοράς και λάβετε φορολογικές και νομικές συμβουλές από ειδικούς και εξειδικευμένους συμβούλους, μπορείτε να συστήσετε και να οργανώσετε την επιχείρησή σας στη χώρα της Βουλγαρίας. Η διαδικασία της ίδρυσης-σύστασης είναι απλή και γρήγορη και απαιτεί λίγα δικαιολογητικά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ήδη πολλές εταιρείες, κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία Βουλγάρικης εταιρείας την ώρα που η Ελληνική οικονομία προσπαθεί να επιβιώσει. Είναι λογικό με τα ανταγωνιστικά φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει η Βουλγαρία να θεωρείται για τους Έλληνες επιχειρηματίες μια εξαιρετική επιλογή έναρξης οποιασδήποτε δραστηριότητας. Η πιο συνηθισμένη μορφή εταιρείας που επιλέγουν οι επιχειρηματίες είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ΕΠΕ, μονοπρόσωπη ή πολυπρόσωπη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από την ίδρυση μιας τέτοιας εταιρείας είναι η περιορισμένη ευθύνη των διευθυντών και των μετόχων.

Με την φορολογική μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία το 2007, η προοδευτική κλίμακα στα φυσικά πρόσωπα αντικαταστάθηκε από έναν ενιαίο συντελεστή 10%. Σχετικά με το ασφαλιστικό κόστος που επιβαρύνει έναν επιχειρηματία στη Βουλγαρία, με το οποίο κόστος έχει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι εξαιρετικά πιο χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα. Ακόμα, αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μέλη στην εταιρεία, μπορεί να ασφαλιστεί μόνο ο διαχειριστής και τα υπόλοιπα μέλη να απαλλαχθούν. Σε περίπτωση που είναι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, τότε μπορούν να προσκομίσουν το αντίστοιχο έντυπο από τον ασφαλιστικό τους φορέα στην Ελλάδα και θα απαλλαγούν από την υποχρέωση ασφάλισης στην Βουλγαρία και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο εάν θέλουν να ασφαλιστούν στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα.

Θα δώσετε μια νέα επιχειρηματική πνοή στην επιχείρησή σας, θα μπείτε στην παγκόσμια αγορά και θα κερδίστε τη θέση που σας αξίζει. Κατά το διάστημα 2007-2008 μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στη γειτονική Βουλγαρία κυρίως μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό να επεκταθούν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, και μετά από τις εξελίξεις που υπάρχουν στη χώρα μας, όπως είναι η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, έχουν αρχίσει να φεύγουν από την Ελλάδα κυρίως μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να αναφέρουμε ότι και αλλοδαποί υπήκοοι μπορούν να κατέχουν έως και το 100% του κεφαλαίου μιας Βουλγαρικής εταιρείας, σύμφωνα πάντα με τη Βουλγάρικη νομοθεσία. Από το 2007 που η Βουλγαρία μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έκανε φορολογικές μεταρρυθμίσεις, προέκυψαν ανταγωνιστικά και σημαντικά οφέλη για τους υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά εκεί, λόγω του ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί και των επενδυτικών δυνατοτήτων που προσφέρει πλέον η χώρα.